top of page

"Una escola ha de ser un lloc per a tots els nens, no basat en la idea de que tots són iguals, sino que tots són diferents."

Loris Malaguzzi

El nostre projecte

A l’escola treballem amb una base d’aprenentatge significatiu, a partir de les experiències de l’infant mitjançant l’observació, la manipulació i l’experimentació directa. És una escola activa i viva.

L’objectiu principal de Els Daus és afavorir el desenvolupament harmònic i integral dels infants respectant els seus interessos i necessitats. L’equip docent d’aquesta escola ens plantegem l’educació dels nens i nenes des d’una vessant globalitzadora. Això ens permet entendre els infants com “un tot” i potenciar el desenvolupament dels diversos aspectes que hi intervenen: cognitiu, afectiu, social, psicomotriu i comunicatiu.

Entenem l’escola com un lloc per créixer, un lloc que facilita la trobada entre infants, on es van forjant històries personals i col·lectives, un lloc que permet a les emocions manifestar-se i els sentiments expressar-se.

​Hàbits i rutines

Un dels trets d’identitat de la nostra escola són els moments de cura i relació. Els hàbits i les rutines formen part de l’activitat diària de l’escola i venen condicionats per les necessitats fisiològiques dels infants, com la higiene, l’alimentació i el descans. Considerem tots i cadascun dels moments de la vida de la llar com oportunitats d’aprenentatge, on podem fomentar el desenvolupament dels sentits, els coneixements, les habilitats i capacitats.

Les rutines quotidianes són l’eix vertebrador de les activitats que es realitzen al llarg del dia. L’adquisició d’hàbits i rutines potencia l’autoestima i seguretat dels infants.

Espais i propostes de l'escola

Un altre pilar bàsic són els espais de l’escola, que donen resposta a la necessitat dels infants a aprendre a través de l’experimentació i la descoberta. 

Experimentació, Construccions i Enginy, La Natura, Espai d’Art i Espai de Moviment. Tots aquests espais estan pensats i organitzats per convidar als infants a fer, a experimentar, a gaudir i compartir les pròpies experiències amb diferents ritmes i estils personals. Sempre que ho permeti l’organització farem petits grups per afavorir una atenció més individualitzada.

A les estances, l’infant troba material i racons diferenciats per respondre a la diversitat d’interessos, necessitats i capacitats. Continuem amb la premissa de que els infants aprenen a través del joc, el qual és la eina principal d’aprenentatge en aquesta etapa.

Les famílies

Les famílies constitueixen un dels pilars fonamentals a la nostra escola amb les quals s’estableix un clima de veritable diàleg a través de l’atenció quotidiana. Considerem que el context familiar és bàsic pel procés de creixement dels infants i establim els mecanismes necessaris per a assegurar l’educació compartida: entrevistes, reunions, trobades, llibreta de grup, comunicació directa a les entrades i sortides. 

Som doncs, una escola oberta a les famílies, poden ser-hi a l’escola sempre que vulguin, formen part de la comunitat educativa i són essencials en el nostre projecte d’escola.

A més, comptem amb l’AFA (Associació de Famílies i d’alumnes) molt activa, formada per famílies de l’escola i que organitzen diferents espais de diàleg, i propostes com: la festa de nadal, final de curs, xerrades amb les famílies, compra de material per l’escola…!

El seu email de contacte és: afaelsdaus@gmail.com

Projecte Coeducació

Arrel de la Formació Coeducativa impulsada a Cardedeu, l'equip té un desig de transmetre valors coeducatius. A l'escola bressol eduquem els infants en els valors de respecte als altres, en el valor de la solidaritat i els valors de coeducació i de principì d'igualtat. Entenem la coeducació com un principi fonamental de l’ensenyament i el concretem en intervencions educatives i relacionals dirigides a eliminar estereotips sexistes tant en el material, en les propostes i  en la relació social, com en l’ús del llenguatge oral i escrit.

Pla Educatiu d'Entorn de Cardedeu

El Pla Educatiu d'Entorn de Cardedeu (PEE) és una proposta i un instrument per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Els objectius principals que inspiren el projecte són: aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i el foment de la convivència. Les seves actuacions i els seus programes es coordinen amb els projectes del municipi per tal d'afavorir l'eficàcia i la coherència de les accions del territori. El PEE es va iniciar l’any 2014 a partir de projectes existents, i des d'aleshores s’ha anat ampliant i consolidant. 

Pla Educatiu d'Entorn Cardedeu

Pla Educatiu d'Entorn Cardedeu

Reproducir video
bottom of page